schaduw

De dagen worden korter en de nachten langer. Tuinverlichting zorgt voor licht in het duister. Het draagt bij aan de veiligheid, zo ziet u met licht waar u loopt in de tuin. Maar ook inbrekers werken niet graag in de aanwezigheid van een lamp. Daarnaast kunt u met spots bepaalde objecten in de tuin accentueren. Denk hierbij aan een solidaire boom of een kunstobject maar ook de vijver of zelf objecten in de vijver! Met verlichting creëert u sfeer in de tuin.

Er is veel keus in tuinverlichting. Zo is er solar, 12 volt en 220 volt verlichting. En kunt u kiezen uit diverse modellen als muurlampen, spots, inbouwlampen en sokkellampen. Denk voor u iets aanschaft dus goed na wat u wilt bereiken met de verlichting. Wat wil ik verlichten en hoe wil ik dit verlichten? Zo voorkomt u teleurstelling achteraf.

tuinverlichting inbouwlamp bestrating     tuinverlichting sokkellamp border

Solarverlichting

Solarverlichting is heel erg handig en makkelijk in gebruik. De verlichting werkt op energie die is verkregen door de zon en dus niet op elektriciteit. Doordat u niet gebonden bent aan elektriciteitskabels kunt u de lampen overal in de tuin plaatsen waar zonlicht komt.
Gedurende de dag laadt de lamp op en wanneer het donker wordt deze door een lichtsensor geactiveerd.

12 volt verlichting

De naam zegt het al, deze verlichting werkt op 12 volt. Hierdoor is deze verlichting veilig voor mens en dier. De verlichting sluit u aan op een kabel die u in de tuin legt of net onder het oppervlak ingraaft. Deze kabel loopt naar een transformator die de 220 volt omzet naar een veilige 12 volt. Wanneer u per ongeluk de kabel raakt bij tuinwerkzaamheden ontstaat er geen gevaarlijke situatie.

220 volt verlichting

Deze verlichting sluit direct aan op het stroomnet zonder tussenkomst van een transformator. Wanneer u deze verlichting in de tuin wenst te plaatsen dient u een elektriciteitskabel op minimaal 50cm diepte in te graven naar het gewenste punt in de tuin. Hier laat u de kabel omhoog komen en kunt u de lamp aansluiten.

tuinverlichting overzicht

contact-tuinontwerp

open haard haardhout te koop

Geen groene vingers?