schaduw

kerstbomen onderhoud tijdens kerst

Nog even en het is weer kerstmis. Tijd om een kerstboom in huis te halen! Maar waar moet je rekening mee houden om zo lang mogelijk van je kerstboom te genieten.

Waar moet je op letten bij een kerstboom kopen

Let bij de aanschaf op dat je een kerstboom kiest met een fris groene glans. Hieraan kun je zien dat de kerstboom levende naalden heeft en zijn naalden dus langer vast zal houden.

Een kerstboom met kluit houdt zijn naalden langer vast dan een gezaagde kerstboom.

Na de aanschaf kun je de kerstboom het beste een dag laten acclimatiseren in een garage of berging. De kerstboom kan op deze manier langzaam aan de temperatuur in huis wennen.

Wat is de beste plek voor de kerstboom?

Let bij het plaatsen van de kerstboom op dat deze niet op de tocht of in de buurt van de verwarming staat. Dit versnelt de verdamping en het uitvallen van de naalden. Zet de boom op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. Ook een hoge luchtvochtigheid draagt bij aan een langer behoudt van de naalden.

Plaats een kerstboom met kluit altijd in een ruime pot met zwarte grond. Let op dat er gaten in de pot zitten zodat overtollig water na het water geven weg kan. Plaats een schotel onder de pot om dit water op te vangen. Geef de kerstboom meteen bij het plaatsen goed water zodat de aarde vochtig is. Daarna geef je de kerstboom afhankelijk van het formaat en de luchtvochtigheid 0.5 tot 1 liter water per dag.
Ook gezaagde kerstbomen moet je water geven. Dit kan in het reservoir in de speciale kerstboomstandaard.

Kom voor de mooiste zelf gekweekte kerstbomen uit volle grond naar ons bedrijf!

ron bergers tuinen kerstbomen

Fijne feestdagen gewenst,

Ron Bergers Tuinen

 

 

contact-tuinontwerp

open haard haardhout te koop

Geen groene vingers?