schaduw

HAARDHOUT TE KOOP | Bomen rooien in Dongen met een goed doel

Meer zon in uw tuin en warmte uit de open haard

Bomen zijn een prachtig product van de natuur en geven kleur en leven aan uw tuin. In de herfst kleuren ze mooi oranje-rood, maar deze bomen kunnen ook voor overlast zorgen. Weinig zon in de zomer en veel bladeren in het najaar. Wij als hoveniers uit Dongen, geven deze bomen graag een tweede kans.

Bomen rooien in Dongen met een goed doel

Als hovenier denken natuurlijk ook aan het milieu. Wilt u een boom laten rooien op deskundige wijze door een…

Lees meer: HAARDHOUT TE KOOP | Bomen rooien in Dongen met een goed doel

Dag winter, Hallo voorjaar!

We hebben deze afgelopen tijd al van de eerste zonnestralen mogen genieten. De eerste bloemen staan in bloei, de blaadjes komen aan de bomen. Maar maart is ook afgesloten met stevige wind waardoor vele takken of misschien zelfs wel bomen zijn omgewaaid. Ook het rooien van bomen of het verwijderen van afgewaaide takken behoort tot onze werkzaamheden. April doet dan wel wat hij wil, maar reden genoeg om de tuin alvast voorjaarsklaar te maken.

Nu weer lekker de tuin in!

Waar kunt u nu aan denken…

Lees meer: Dag winter, Hallo voorjaar!

Tuinverlichting

De dagen worden korter en de nachten langer. Tuinverlichting zorgt voor licht in het duister. Het draagt bij aan de veiligheid, zo ziet u met licht waar u loopt in de tuin. Maar ook inbrekers werken niet graag in de aanwezigheid van een lamp. Daarnaast kunt u met spots bepaalde objecten in de tuin accentueren. Denk hierbij aan een solidaire boom of een kunstobject maar ook de vijver of zelf objecten in de vijver! Met verlichting creëert u sfeer in de tuin.

Er is veel keus in tuinverlichting. Zo…

Lees meer: Tuinverlichting

Een kerstboom onderhouden tijdens de kerstdagen

Nog even en het is weer kerstmis. Tijd om een kerstboom in huis te halen! Maar waar moet je rekening mee houden om zo lang mogelijk van je kerstboom te genieten.

Waar moet je op letten bij een kerstboom kopen

Let bij de aanschaf op dat je een kerstboom kiest met een fris groene glans. Hieraan kun je zien dat de kerstboom levende naalden heeft en zijn naalden dus langer vast zal houden.

Een kerstboom met kluit houdt zijn naalden langer vast dan een gezaagde kerstboom.

Na de aanschaf kun je de…

Lees meer: Een kerstboom onderhouden tijdens de kerstdagen

Tuintips voor de herfst

We mogen nog lekker van een mooie nazomer genieten. Echter merken we al dat de dagen korter worden en de ochtenden al fris aanvoelen. Niks mis mee. Ook in de herfst kan uw tuin er nog tiptop uitzien. Misschien kunt u zelfs nog wel een keer genieten van een heerlijke bbq in uw tuin.

Bladval in uw tuin

De bladeren beginnen voorzichtig al van de bomen te vallen. Een laag bladeren hoeft niet altijd gelijk opgeruimd te worden. Een bladlaag zorgt ook voor een natuurlijke bescherming en bovendien…

Lees meer: Tuintips voor de herfst

Kunstgras scoren met het WK

Wat een geweldig voorjaar hebben we gehad. Zou er nu ook een Geweldige zomer volgen?

Eén ding is zeker het Nederlands elftal heeft een geweldige start gemaakt op het WK tegen Spanje en tegen Australië. Daarom hebben wij nu een Geweldige actie die tijdens de gehele WK geldt.

Gratis belijning bij leveren en leggen van kunstgras én graszoden!

Met kunstgras heeft u jarenlang plezier van een natuurlijk groene uitstraling van uw tuin met de voordelen dat u weinig tot geen…

Lees meer: Kunstgras scoren met het WK

De week van de Teek

Een teek is een geleedpotige die lijkt op een plat spinnetje. Door het vroege voorjaar en hogere temperaturen, komt de teek nu 2x zoveel voor als andere jaren. Een teek komt vooral voor in struiken, bossen, weilanden, hoog gras, maar zeker ook in de tuin. Teken leven van bloed van dier en mens.

Meestal is een teek onschuldig. Echter, deze ongenode gast kan de ziekte van Lyme veroorzaken wanneer je gebeten wordt door een teek die besmet is met de Borrelia bacterie. In het kort gezegd, zie je na…

Lees meer: De week van de Teek

Wie is de Mol?

Vele Nederlanders hebben wekenlang gespeculeerd over Wie is de Mol? Vanavond volgt de ontknoping. Is het Sofie of toch Susan? Als tuinliefhebbers hebben we ook iets met mollen, maar dan vragen ons af: Waar is de Mol? Een nachtmerrie van een tuinliefhebber is een mol die je hele tuin omploegt!

Een mol heeft ook voordelen

Het zwarte zoogdiertje heeft echter wel een positief effect als het gaat om het luchtig maken van de bodem, drainage van graszoden en het verwijdert schadelijke insecten uit de…

Lees meer: Wie is de Mol?

contact-tuinontwerp

open haard haardhout te koop

Geen groene vingers?